Velkommen   Kontakt   Priser   Marstal havn   Ærøskøbing havn        Dansk  Deutch  EnglishKontakt.htmlPriser.htmlVelkommen_Marstal.htmlVelkommen_rskbing.htmlWilkommen_de.htmlWelcome_uk.htmlshapeimage_1_link_0shapeimage_1_link_1shapeimage_1_link_2shapeimage_1_link_3shapeimage_1_link_4shapeimage_1_link_5shapeimage_1_link_6shapeimage_1_link_7
Aktiviteter
2010aktiviteter.html
 

Ærø er en ø i Det Sydfynske Øhav med 6900 indbyggere. Øen har 3 byer Marstal, Ærøskøbing og Søby. Ærø er et dynamisk og levende samfund med hovederhverv indenfor søfart, skibsbygning, landbrug og skole- virksomhed. Som gæst på Ærø får man mulighed for at se og komme tæt på bl.a. havneaktiviteter omkring nye og gamle skibe, vedvarende energianlæg og øens landbrug med frodige marker og kreaturer på græs. Øens landskab giver  optimale mulig heder for aktiv ferie. Den aktive turist kan benytte øens cykelrutenetog en nyanlagt vandresti, som fører vandreren rundt i den smukke natur og forbi øens største kulturelle attraktioner. Vore strande åbner rige muligheder for lystfiskeri. En ny anlagt golfbane på øens vestspids omgivet af hav på 3 sider er kaldt Danmarks smukkeste og bedst beliggende golfbane. For gæster med interesse for sejlads er havet omkring Ærø ideelt, både til sejlsport og rosport. En rigtig ø sejler man til, og det skal man for at komme til Ærø. Sejlturen er en smuk oplevelse uanset hvilken af de 4 ruter, man vælger. Øer, der ligger spredt i øhavet, fugle i massevis og måske et marsvin gør turen til en op levelse, man sent glemmer. Ærøs badestrande, museer, gamle by miljøer, spændende havne, naturen, landskabet og stilheden tiltrækker mange gæster fra ind- og udland. Mange mennesker kommer tilbage år efter år, ikke mindst de mange sejlere, der gæster vore havne. Ærøs besøgssteder, overnatningssteder, forretningsliv og befolkning ønsker at give vore gæster en god og indholdsrig ople velse. Med til en god oplevelse hører viden og information om det sted, man gæster. Ærø guiden er et godt redskab til at finde oplysninger om øen, og hvad der sker på øen. På øens og egne vegne vil jeg, hvis du endnu ikke har været her, invitere dig og din familie til at besøge øen. Og til dig, der er kommet til Ærø, vil jeg sige hjertelig velkommen og ønske et godt, spændende og indholdsrigt ophold på denne smukke ø.


Med venlig hilsen Karsten Landro, bogmester


Årets gang på øen

Den største attraktion på Ærø er naturen i sig selv. Kombinationen af blide strandlinjer mod det Sydfynske Øhav og mere vilde og forrevne kyststrækninger mod Østersøen, med de bølgende bakker, de inddæmmede nor og den imponerende flora er ganske unik – naturen har et nyt ansigt hver dag året rundt!

Klimaet Det er ikke uden grund, at man kalder øerne i det Sydfynske Øhav for Sydhavsøerne. Klimaet i det Sydfynske er særligt mildt. Ærø hører til de steder i Danmark, der er begunstiget af flest solskinstimer om året. Således er det ikke usædvanligt at finde planter i de ærøske haver, der normalt ikke burde kunne overleve i Danmark. Går man f.eks. en tur langs Molestien i Ærøskøbing vil man i byens haver helt sikkert opdage tropiske planter og blomster og bemærke at normale haveplanter oftest udvikler en helt bemærkelsesværdig størrelse og frodighed.


Foråret

Foråret på Ærø kommer gerne meget pludseligt. Nærmest som en eksplosion springer blomsterne ud og øen forvandler sig til en farvesymfoni af blomstrende buske og frugt træer afbrudt af saftige grønne marker og det blå hav. Det er ligesom om øen våg ner af vinterdvalen. Butikker, cafeer og re stau ranter åbner for sæsonen og de først lystbåde og store træskibe besøger havnene.Sommeren

Sommeren er den livligste tid på øen. Blomstrende stokroser pynter de gamle huse. Det er festivaltid, hvor byer og havne summer af mennesker og musik. Gallerier og gårdbutikker holder åbent og overalt møder man cyklister, der udforsker øen på to hjul. Badehusene bruges flittigt og der er masser af liv på strandene. Kendetegnende for Ærø er dog, at man altid kan finde en fredelig plads på øen og heller ikke de mange gæster på øen kan forstyrre den karakteristiske ro.Efteråret

Sidst i september bliver der stille på Ærø. Man kan oftest stadigvæk nyde de milde dage i haven, ja endda tage sige en dukkert. Bla dene skifter farve og æbletræerne bugner med frugt. Naturen inviterer til lange gåture langs mark og hav. Det er ligesom om roen sænker sig over hele øen – man slapper af!


Vinteren

Det opvarmede havvand bevirker, at vinteren gerne sætter meget sent ind. Byerne pyntes op til jul og overalt holdes julemar keder, koncerter og mange andre spæn dende aktiviteter. Der er igen liv i gaderne, man drikker gløgg og spiser vafler, og den festlige belysning gør juleshopping på Ærø til noget helt specielt.


ÆRØ FLAGET.

Ærø har selvfølgelig sit eget flag! Flaget stammer fra hertug Christian, som var Ærøs hertug mellem 1622 og 1633. Den øverste gule og nederste røde farve var hertug Christians egne farver – den grønne stribe i midten symboliserer den grønne ø, Ærø. Det oprindelige flag var lavet af kartek (et kraftigt, uldent stof) og målte 120 tommer x 117 tommer, hvilket svarer til 2,83 m x 2,75 m.Ærøs fortid og historie

Overalt på Ærø findes spændende old tids spor. Kæmpehøje, jættestuer og stendysser vidner om vore forfædres tilstedeværelse gennem mere end titusin de år. Af nyere historie er specielt tiden under hertugdømmerne interessant. Perioden strak te sig fra 1300-tallet og frem til 1864, og undervejs var Ærø henholdsvis samlet og delt i en række enklaver. Ærø lå uden for det danske kongeriges toldmure, og der var skabt grundlag for et blomstrende smugleri, som var leve vejen for en lang række ærøboer. I 1750 samles Ærø til én administrativ enhed. En mindesten ved Olde Mølle markerer samlingen. Ved denne samling tog man af prak tiske hensyn den gamle Jyske Lov fra 1241 i anvendelse, og den dag i dag er visse af bestemmelserne i loven fortsat gældende på Ærø. Af nutidshistorie er kampen for overlevel se som udkantsområde et af de vigtigste elementer. Ærøboernes sammenhold i den ne henseende kom specielt tydeligt til udtryk i år 2000, hvor en folkebevæ gelse fik reddet Marstal Navigationsskole fra lukning.


 

Velkommen til Ærø